teknolojiuzmani
FD Üye
Mantı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kase mantı (Hazır mantıda olabilir)
- 1 kase haşlanmış nohut
- 2 adet tavuk but (Olmasa da olur)
- 4 su bardağı su yada tavuk suyu
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 kaşık un
- Tuz
- Sıvıyağ
- Nane
Mantı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Haşladığımız tavukların suyunu bir süzek yardımıyla sürüyoruz. Daha sonra mantıları içine atıp, haşlıyoruz.
- Daha sonra evvelce haşladığımız nohutları da mantının içine ek ediyoruz. Biraz kaynadıktan sonra terbiyesini hazırlıyoruz.
- Geniş bir kaba yoğurdu, yumurta sarısını, unu ve tuzu alıyoruz bir blender yardımıyla uygunca karıştırıyoruz.
- Mantının suyundan yoğurdun içine yavaş yavaş katıyoruz. Yoğurt kesilmesin diye artık çorbamızı birleştiriyoruz karıştırarak terbiyeyi çorbaya ek ediyoruz. 5 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz.
- Nanesini hazırlıyoruz ve üzerine döküyoruz. Çorbanın kapağını bir mühlet kapatmayın yoğurt kesilmesin. Afiyet olsun….