Mantı (El Açması) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı su
- Kıvama nazaran un (Hafif sert kıvam olacak )
- 150 gram kıyma
- 1 adet soğan rendesi
- 1 çay kaşığı karabiber
- Biraz yoğurt
- 2 adet sarımsak tuz
- Sıvı yağ kırmızı toz biber (İsteğe nazaran )
Mantı (El Açması) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ailesi çekirdek olanlara az ölçülü bir tanımım ????Hayırlı ramazanlar. Kolay bir mantı tanımı denedim bugün sizlerle paylaşmak istedim benimde birinci denememdi ????
- Derin bir kaba tüm malzemeyi alalım. Hamuru yoğuralım sert bir hamur olacak ancak çok sert değil açılacak kadar yumuşak bırakın.
- Ardından hamuru iki beze yapın üzerini kapatın 15 dk dinlensin.
- Bu ortada iç malzemeyi hazırlayalım. Kıyma, soğan rendesi ,karabiberi harmanlayın içimiz hazır.
- Şimdi dinlenen hamurumuzun birinci bezesini açalım.
- Tezgaha az un serpin bezenizi koyun oklava ile açalım çok ince olmucak halde açalım.
- 2. Bezeyi de açalım ve açtığımız hamuru şeritler halinde ölçülü keselim.
- İç harçtan minik kesimler yerleştirip bohça modeli kapayalım.
- Tüm yufkayı bu halde doldurdukdan sonra tencereye su koyun az da tuz serpin.
- Kaynasın. 5 dk akabinde yaptığımız mantıları atalım içine haşlansın çıkaralım.
- Bir tabağa alalım.
- Pişen mantıları yoğurtlu karışımımızı gezdirip servise hazır edelim. Deneyenlere afiyet olsun ❤????????.