Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mantı (El Açması)

Mantı (El Açması)
0
102

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Mantı (El Açması) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı su
  • Kıvama nazaran un (Hafif sert kıvam olacak )
İç harç için :
  • 150 gram kıyma
  • 1 adet soğan rendesi
  • 1 çay kaşığı karabiber
Yoğurtlu sos için;
  • Biraz yoğurt
  • 2 adet sarımsak tuz
Üzeri için;
  • Sıvı yağ kırmızı toz biber (İsteğe nazaran )

Mantı (El Açması) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Ailesi çekirdek olanlara az ölçülü bir tanımım ????Hayırlı ramazanlar. Kolay bir mantı tanımı denedim bugün sizlerle paylaşmak istedim benimde birinci denememdi ????
  1. Derin bir kaba tüm malzemeyi alalım. Hamuru yoğuralım sert bir hamur olacak ancak çok sert değil açılacak kadar yumuşak bırakın.
  2. Ardından hamuru iki beze yapın üzerini kapatın 15 dk dinlensin.
  3. Bu ortada iç malzemeyi hazırlayalım. Kıyma, soğan rendesi ,karabiberi harmanlayın içimiz hazır.
  4. Şimdi dinlenen hamurumuzun birinci bezesini açalım.
  5. Tezgaha az un serpin bezenizi koyun oklava ile açalım çok ince olmucak halde açalım.
  6. 2. Bezeyi de açalım ve açtığımız hamuru şeritler halinde ölçülü keselim.
  7. İç harçtan minik kesimler yerleştirip bohça modeli kapayalım.
  8. Tüm yufkayı bu halde doldurdukdan sonra tencereye su koyun az da tuz serpin.
  9. Kaynasın. 5 dk akabinde yaptığımız mantıları atalım içine haşlansın çıkaralım.
  10. Bir tabağa alalım.
  11. Pişen mantıları yoğurtlu karışımımızı gezdirip servise hazır edelim. Deneyenlere afiyet olsun ❤????????.
Mantı (El Açması) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

El Açması Mantı Tanımı İçin Malzemeler 6 kase un6 adet yumurta ( 4 adet yumurtada olabilir)3 kase ılık suTepeleme iki yemek kaşığı tuz İçi için; Yarım kg kıyma ( yağsız ve sinirsiz iki kez çekilmiş)1 adet iri soğan ( suyu sıkılmış)1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızıbiber Üzeri için: 2-3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Mantı Tanımı İçin Materyaller Hamur için : 1 kg un1 yumurta1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su (1-2 bardak) İç harcı için : 250-300 gram kıymaAz bir ölçüde karabiberAz bir ölçüde kimyon1 adet soğan1 çay kaşığı tuz Sos için : 2 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı salçaKuru nane Üzeri için ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Pratik Ve Lezzetli El Açma Mantı Tarifi İçin Malzemeler Mantı hamuru için; 3,5 su bardağı un1 su bardağı ılık su1 çay kaşığı tuz1 adet yumurta Mantı içi için; 250 gram kıyma2adet soğanYarım çay kaşığı karabiberYarım çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı tuz2 diş sarımsak Üstü için; 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Bol Yoğurtlu Mantı Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İç malzemesi; 100 gram kıyma1 tutam maydanoz1 orta boy kuru soğan1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı kimyon ,kırmızı toz biber Üzeri için; 2 su bardağı yoğurt3 diş sarımsak Sosu için; 3 yemek kaşığı tereyağı3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Lezzet Mükemmeli Mantı Tanımı İçin Gereçler 200 gram kıyma1 adet soğanTuz ,karabiber Hamuru için; 4 su bardağı unYeteri kadar ılık suTuz Üzerine ; Yoğurt ve kızarmış nane biber(isteğe bağlı sarımsak) Lezzet Olağanüstüsü Mantı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle hamurumuzu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt