Mantı Kıymalı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 bardak un
- 1 adet yumurta
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 tutam maydanoz
- Baharatlar
Mantı Kıymalı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harcı için; soğanı ve maydanozu rendeleyip kıymanın olduğu kaba koyun. Karabiber, pulbiber, tuz kendinize nazaran ayarlayıp koyun ve yeterlice yoğurun.
- Hamuru için; 3 bardak un, bir yumurta bir çimdik tuz ılık su yoğurun.
- Hamuru bezelere ayırıp, oklava yardımı ile açın çay bardağı ile fotoğraftaki yuvarlakları kesin.
- Kıyma içini koyun istediğiniz formu verebilirsiniz ben düğüm biçiminde yaptım. Kaynamış suya atabilirsiniz.