
Mantı Makarna (Harika Elde Hamur Yoğurmadan) Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket mantı makarna
- 300 gram kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 2 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- İstediğiniz baharatlar
- 1 çay bardağı su
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
Mantı Makarna (Harika Elde Hamur Yoğurmadan) Tanımı Yapılışı
- Kıymanın içine kuru soğanı rendeleyin, tuzu, baharatını koyup yoğurun.
- Makarnaların içine teker teker doldurun tepsiye dizin.
- Üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip 200 derecelik fırında suyunu çekene kadar pişirin.
- Sıvı yağ ,salça ve baharatları ocakta 2 dk pişirin.
- Farklı bi kapta sarımsaklı yoğurt hazırlayıp mantının üzerine dökün. Salçalı sosu da üzerine gezdirin. Afiyet olsun.