Mantı Makarna Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket mantılık makarna
- 250 – 300 gram yağsız kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- 1 er çay kaşığı karabiber, pulbiber, tuz
- Sarımsaklı yoğurt
- Biberli naneli tereyağı
Mantı Makarna Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabına kıyma ve geri kalan tüm gereçleri ekleyip 5 dk yoğuralım.
- 1 paket mantılık makarnanın içini kıymalı harç ile dolduralım. ( bu formda doldurup pişirmeden buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuda koruma edebilirsiniz dilediğiniz vakit çıkarıp pişirebilirsiniz )
- Mantıları kaynar suda pişene dek haşlayalım 10 – 15 dk ortası.
- Akabinde suyunu süzüp servis tabağına alalım.
- Üzerine sarımsaklı yahut sarımsaksız yoğurt gezdirelim.
- Son olarak tereyağında kızdırılmış biber ve naneyi yoğurdun üzerine dökelim.
- Sıcak olarak servis edelim.