![manti-makarna-1.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/12/28/manti-makarna-1.jpg)
Mantı Makarna Tanımı İçin Materyaller
- Yarım paket mantı makarna
- 250 gram kıyma
- 1 adet büyükce küçücük doğranmış kurusoğan
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- Pulbiber, karabiber, kurureyhan ,tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı salça
- Süzme yoğurt
- 3 diş dövülmüş sarımsak
Mantı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- İç harç gereçlerini güzelce yoğuralım makarnanın içini boşluk kalmayacak biçimde dolduralım.
- Genişce bir tencereye 6subardağı kadar su koyup kaynatalım.
- 1 tatlı kaşığı tuz koyalım mantımızı ekleyelim.
- Ortada bir yavaşça karıştırıp yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- 1 su bardağı soğuksu ekleyip mantıları dağıtmadan yavaşça karıştırıp 10 dakika dinlendikten sonra tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sostan gezdirelim sumak serpip afiyetle yiyelim????????????.
- Sosun yapıışı:Yağları yavaşça kızdırıp salçayı ekleyip altını kısalım.
- 2- 3 dakika karıştırarak kavuralım mantının suyundan 2 kepçe ekleyip bir iki tıp karıştırıp altını söndürelim.