Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantı (Mantı Aparatı İle Hem Pratik Hem Lezzetli Mükemmel Mantılar)

Mantı (Mantı Aparatı İle Hem Pratik Hem Lezzetli Mükemmel Mantılar)
0
37

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
manti-manti-aparati-ile-hem-pratik-hem-lezzetli-mukemmel-mantilar.jpg

Mantı (Mantı Aparatı İle Hem Pratik Hem Lezzetli Mükemmel Mantılar) Tarifi İçin Malzemeler


İç harcı için;
  • 250 gram kıyma
  • 3.4 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5-6 dal maydanoz
  • İsteğe bağlı salça
Hamuru için;
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su (kıvama göre ekliyoruz sert bir hamur olacak)
Soslu mantı için;
  • Pul biber ve tereyağı
Mantı çorbası için;
  • Haşlanmış yeşil mercimek
  • Haşlanmış nohut
  • Mantı
Çorba sosu için;
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • İsteğe bağlı domates rendesi veya konservesi

Mantı (Mantı Aparatı İle Hem Pratik Hem Lezzetli Mükemmel Mantılar) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlayıp dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. İç harcını hazırlamak için soğanları küçük küçük doğruyoruz veya robottan çekiyoruz soğanın suyunu elimizle sıkıyoruz.
  3. Maydanozu ve baharatları ekleyip kıymayı karıştırıyoruz.
  4. Ben mantı aparatı ile yapıyorum çok kullanışlı ve hızlı oluyor.
  5. Hamurları bezeler yaptıktan sonra açıyoruz. İlk açtığımız yufkayı aparatın üzerine seviyoruz ve iç harcını yerleştiriyoruz.
  6. 2. Yufkayıda açtıktan sonra iç harcı koyduğumuz aparatın üzerine seriyoruz. Sonrasında merdane veya oklava ile bastırıyoruz ve kalıbın şeklini aldırıyoruz.
  7. Fazla kalan hamurları aldıktan sonra mantı aparatındaki martıları dikkatli bir şekilde çıkartıyoruz.
  8. Mantılarımız hepsi aynı boyda ve harika şekilde oluyor. (martılar yapışmaması için biraz unlaya biliriz. )
  9. Soslu mantı için; mantılarımızı kaynayan suyun içine koyuyoruz. orta ateşte 10 ila 15 dk kadar kaynatıyoruz. Pişen mantılarımızı servis tabağına alıyoruz.
  10. Tereyağını eritip biraz pul biber ekleyip mantılarımızın üzerine döküyoruz .
  11. Mantı çorbası için; öncelikle yeşil mercimeklerimizi suda haşlıyoruz. Pişmeye yakın nohut ve mantıları da ekliyoruz. Onlar orta ateşte kaynarken sosunu hazırlıyoruz.
  12. Sos için kuru soğanı doğrayıp sıvı yağ da hafif kavuruyoruz. Üzerine salça, domates sosunu ve baharatları ekleyip biraz özleştikten sonra çorbamızın üzerine döküyoruz.
  13. Maksimum 20-25 dk da servise hazır.(hem soslu mantı hem de çorbasının resimlerini ekledim )

İster derin dondurucuda ister anında tüketebileceğimiz lezzetli mantılarımız oldu. ????AFIYET OLSUN ????

Mantı (Mantı Aparatı İle Hem Pratik Hem Lezzetli Mükemmel Mantılar) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Pratik Kolay Mantı Tarifi İçin Malzemeler Pratik kolay mantı hamuru için; 6 su bardağı un2 su bardağı su1 yumurta4-5 çay kaşığı tuz İç harcı için; 250 gram kıyma2 orta boy soğanTuz ve karabiber Yoğurt sosu için; 1 kase yoğurt2 diş rendelenmiş sarımsakTuz Üzeri için; TereyağNane ve pulbiberi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Pratik Ve Lezzetli El Açma Mantı Tarifi İçin Malzemeler Mantı hamuru için; 3,5 su bardağı un1 su bardağı ılık su1 çay kaşığı tuz1 adet yumurta Mantı içi için; 250 gram kıyma2adet soğanYarım çay kaşığı karabiberYarım çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı tuz2 diş sarımsak Üstü için; 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Kolay Mantı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 1 adet yumurta1 çay kaşığı tuz1 su bardağı ılık suAldığı kadar un Üzeri için: Sarımsaklı yoğurtTereyağı pulbiber1 yemek kaşığı salça İç için: 250 gram kıyma1 küçük baş kuru soğanTuz, karabiber, pul biberKaynatmak için sıcak su1 tatlı kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Çıtır Mantı Tanımı İçin Malzemeler 250 gr hazır mantıSıvı yağ Üzeri için Sarımsaklı yoğurt1 tatlı kaşığı salça Çıtır Mantı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Mantılar kızgın yağda kızartılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt (tercihe göre) kırmızı toz biber yahut salça yağda kavrulup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Efsane Pratik Mercimekli Mantı Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı yeşil mercimek1 su bardağı boş mantı1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağTuz Efsane Pratik Mercimekli Mantı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır 1 su bardağı yeşil mercimeği yıkıyoruz. 4 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
858,496Konular
981,641Mesajlar
29,724Kullanıcılar
xwedexSon üye
Üst Alt