Mantı (Mantı Aparatı İle Hem Pratik Hem Lezzetli Mükemmel Mantılar) Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 250 gram kıyma
- 3.4 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 5-6 dal maydanoz
- İsteğe bağlı salça
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su (kıvama göre ekliyoruz sert bir hamur olacak)
- Pul biber ve tereyağı
- Haşlanmış yeşil mercimek
- Haşlanmış nohut
- Mantı
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- İsteğe bağlı domates rendesi veya konservesi
Mantı (Mantı Aparatı İle Hem Pratik Hem Lezzetli Mükemmel Mantılar) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu hazırlayıp dinlenmeye bırakıyoruz.
- İç harcını hazırlamak için soğanları küçük küçük doğruyoruz veya robottan çekiyoruz soğanın suyunu elimizle sıkıyoruz.
- Maydanozu ve baharatları ekleyip kıymayı karıştırıyoruz.
- Ben mantı aparatı ile yapıyorum çok kullanışlı ve hızlı oluyor.
- Hamurları bezeler yaptıktan sonra açıyoruz. İlk açtığımız yufkayı aparatın üzerine seviyoruz ve iç harcını yerleştiriyoruz.
- 2. Yufkayıda açtıktan sonra iç harcı koyduğumuz aparatın üzerine seriyoruz. Sonrasında merdane veya oklava ile bastırıyoruz ve kalıbın şeklini aldırıyoruz.
- Fazla kalan hamurları aldıktan sonra mantı aparatındaki martıları dikkatli bir şekilde çıkartıyoruz.
- Mantılarımız hepsi aynı boyda ve harika şekilde oluyor. (martılar yapışmaması için biraz unlaya biliriz. )
- Soslu mantı için; mantılarımızı kaynayan suyun içine koyuyoruz. orta ateşte 10 ila 15 dk kadar kaynatıyoruz. Pişen mantılarımızı servis tabağına alıyoruz.
- Tereyağını eritip biraz pul biber ekleyip mantılarımızın üzerine döküyoruz .
- Mantı çorbası için; öncelikle yeşil mercimeklerimizi suda haşlıyoruz. Pişmeye yakın nohut ve mantıları da ekliyoruz. Onlar orta ateşte kaynarken sosunu hazırlıyoruz.
- Sos için kuru soğanı doğrayıp sıvı yağ da hafif kavuruyoruz. Üzerine salça, domates sosunu ve baharatları ekleyip biraz özleştikten sonra çorbamızın üzerine döküyoruz.
- Maksimum 20-25 dk da servise hazır.(hem soslu mantı hem de çorbasının resimlerini ekledim )
İster derin dondurucuda ister anında tüketebileceğimiz lezzetli mantılarımız oldu. ????AFIYET OLSUN ????
Mantı (Mantı Aparatı İle Hem Pratik Hem Lezzetli Mükemmel Mantılar) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı