Mantı Matikle Kolay Etli Mantı Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı ılık su
- Tuz
- Aldığı kadar un yaklaşık 4 su bardağı
- Hamur çok yumuşak olmayacak
- 300 gram kıyma
- 1 baş kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kuru nane
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Tereyağı
- Sıvı yağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 litre kaynar su
- Tuz
- Mantıları hazırlamak için mantı matik
Mantı Matikle Kolay Etli Mantı Tanımı Yapılışı
- Öncelik hamuru yoğurup 4 eşit bezeye bölerek dinlenmeye bırakıyoruz.
- O sırada kıymalı harcı hazır ediyoruz.
- Kıymayı karıştırma kabına alıp çok ince doğranmış soğan ,tuz ve baharatları alıp yoğurarak hazır ediyoruz
- Dinlenen bezelerden birini alıp un serperek mantı matiğe seriyoruz.
- Yavaşça bastırarak yerlerini belirli ediyoruz fazla bastırmayın yırtılabilir.
- Daha sonra kıymalı harçtan koyarak kenara alıyoruz.
- Öteki bezeyi açık fotoğraftaki üzere üzerine dikkatlice sererek merdane yahut oklavayla üzerine bastırıp güzelce mantıların kesilmesini sağlıyoruz ve zıt çevirerek mantıları çıkarıyoruz bizatihi çıkacaklardır.
- Öteki bezeleri de tıpkı formda hazırlıyoruz ve geniş bir tencerede kaynayan tuzlu suda mantıları 10 dakika haşlıyoruz ve kevgirle sularını güzelce süzerek servis edeceğimiz tabağa alıyoruz.
- Hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu üzerine ekliyoruz.
- Son olarak ta tereyağlı sosu da ekleyip servis ediyoruz.
- mantı yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı yarım saatte mantımız hazır oluyor yapacaklara şimdiden afiyet olsun ????.