Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantı Pastırmalı

Mantı Pastırmalı
0
33

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
manti-pastirmali.jpg

Mantı Pastırmalı Tanımı İçin Materyaller


Hamur için:
  • 2 su bardak un
  • 1 su bardak su
  • 1 adet yumurta
  • Göz kararı tuz
İç gereci:
  • 200 gram kıyılmış pastırma
Sos için materyal:
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Kuru nane
  • Kırmızı biber
  • Kara biber
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
Üzerine
  • 1-1.5 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Mantı Pastırmalı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Derince bir kabın içinde un,su,tuz ve 1 adet yumurta güzelce yoğurulur.
  2. Elde edilen hamur 2 eşit bezeye ayrılır. Hamur 10 dakika kadar dinlendirilir.
  3. Pastırma ince ince kıyılarak hazırlanır.
  4. Her bir beze oklava yardımıyla az bir un yardımıyla bir tepsi büyüklüğü kadar açılır.
  5. Açılan hamur 1-1. 5 cm kareler olacak biçimde kesilir.
  6. İçlerine hazırladığımız pastırmadan göz kararı konularak mantı biçiminde katlanır.
  7. Hazırladığımız mantılar fırın tepsisine konarak fırında 180 derece 10 dakika kadar kurutulur. Bu mantılarımızı pişirirken hamur olmasını engelleyecektir.
  8. Tencerede kaynayan 1-1. 5 litre kadar suya fırından çıkan mantılarımızı kaynayan suya atıyoruz.
  9. Olağan mantı pişirme müddetinden biraz daha fazla pişiriyoruz ki pastırmanın aroması hamura yeterlice geçsin.
  10. Sos tavası içerisinde tereyağ, salçalar ve baharat karışımını pişiriyoruz.
  11. Tabağa aldığımız mantılarımızın üzerine sarımsaklı yoğurt ve hazırladığımız bu sosu dökerek servis ediyoruz.Afiyet olsun.
Mantı Pastırmalı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,249Mesajlar
30,154Kullanıcılar
fvhsfbSon üye
Üst Alt