Mantı Tanımı (Tadı Enfes) İçin Gereçler
- 1 kilo hazır mantı
- Kaynatmak için 2 buçuk litre su
- 1 çimdik tuz
- 2 su bardağı yoğurt
- 3 büyük dış sarımsak
- 250gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşağı kırmızı biber
- 1cay kaşağı pul biber
- Tuz
- Azcık sıvı yağ
- 1tatlı kaşığı bana
Mantı Tanımı (Tadı Enfes) Yapılışı
- Birinci evvel suyumuzu tencereye alıp içinde tuzu atıp kaynatalım.
- Kaynamış suyun içine 1 kilo mantıyı koyup pişirelim.
- O pişerken yoğurdumuzu hazırlayalım bir büyük borcama yoğurdu koyup sarımsakları rendeleyelim ayrıyetten bir tavaya soğanlı doğrayıp kavuralım, içine kıymayı koyup kavuralım.
- İçine kırmızı biberi pul biberi koyup azcIk ta tuz koyup karıştırıp ocaktan alalım.
- Makarnamız pişti.
- Süzüp soğuk suda gezdirelim.
- Sarımsaklı yoğurda koyalım karıştıralım.
- Üzerine kıymalı harcı koyalım.
- Üzerine bir cezvede yağ ve naneyi kızdırıp dökelim şimdiden afiyet olsun tadı hoş oldu.