Mantı Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı un (Ben tam buğday unu kullandım tercihiz olağan unda olabilir)
- 1 su bardağı ılık su
- Tuz
- 1 adet yumurta
- 250 gram az yağlı kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Tereyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- Sarımsaklı yoğurt
- Nane
- Pul biber
Mantı Tanımı Yapılışı
- Genişçe bir kapta unun ortasını açın, yumurtayı kırın, bir tutam tuz serpin ve azar azar su ek ederek hamuru yoğurun.
- Hamurun ne çok kaskatı ne de çok yumuşak olmalıdır.
- Hamurdan bezeler yaparak, bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalınca olarak açın.
- Başka taraftan kıymanı içine kırmızıbiber, karabiber, tuz ve rendelemiş olduğunuz soğanı ekleyerek biraz yoğurun.
- Hamuru kalıba koyup içine iç harcını koyup kapatalım.
- Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15-20dk kadar pişirin.
- Bu ortada küçük bir tavada tereyağını eriyip salçayı kavurun.
- Pişmekte olan mantının suyuna ek edin.
- 5 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
- Mantıyı tabaklara koyun üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
- Nane ve bol sumak serperek servis edebilirsiniz.
- Dilerseniz pulbiber de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.