Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantı

Mantı
0
75

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
manti-9.jpg

Mantı Tanımı İçin Gereçler

  • 3 su bardağı un (Ben tam buğday unu kullandım tercihiz olağan unda olabilir)
  • 1 su bardağı ılık su
  • Tuz
  • 1 adet yumurta
İçi İçin
  • 250 gram az yağlı kıyma
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
Pişirmek İçin
  • Tereyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
Üzeri İçin
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Nane
  • Pul biber

Mantı Tanımı Yapılışı

  1. Genişçe bir kapta unun ortasını açın, yumurtayı kırın, bir tutam tuz serpin ve azar azar su ek ederek hamuru yoğurun.
  2. Hamurun ne çok kaskatı ne de çok yumuşak olmalıdır.
  3. Hamurdan bezeler yaparak, bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalınca olarak açın.
  4. Başka taraftan kıymanı içine kırmızıbiber, karabiber, tuz ve rendelemiş olduğunuz soğanı ekleyerek biraz yoğurun.
  5. Hamuru kalıba koyup içine iç harcını koyup kapatalım.
  6. Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15-20dk kadar pişirin.
  7. Bu ortada küçük bir tavada tereyağını eriyip salçayı kavurun.
  8. Pişmekte olan mantının suyuna ek edin.
  9. 5 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  10. Mantıyı tabaklara koyun üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
  11. Nane ve bol sumak serperek servis edebilirsiniz.
  12. Dilerseniz pulbiber de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,954Kullanıcılar
umutkya2941Son üye
Üst Alt