
Mantı Tanımı İçin Gereçler
- 4 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su
- 2 yumurta
- Tuz
- 250 gram kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 litre sıcak su
- 2 diş sarımsak
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- 1 kase yoğurt
- Sumak
- Nane
- Pulbiber
Mantı Tanımı Yapılışı
- Geniş bir kabin içine unu koyun ortasını açın yumurtayı kırın, tuzu serpin ve suyu azar azar ek ederek yoğurun.
- Hamur ne çok kaskatı ne de çok yumuşak olmalıdır. Hamurdan bezeler yaparak hazır yufkadan daha kalın açın.
- Başka tarafta rendelenmiş soğan, kıyma, tuz, pulbiber, karabiber ile uygunca yoğurun. Hamuru kare kare kesip iç harcımızdan koyuyoruz.
- Hamura biçim vererek kapatın. Öbür tarafta tenceremizde tereyağ ve sıvı yağına rendelenmiş sarımsak ekleyerek karıştırıyoruz.
- Salçamızı ve baharatlarımızı ekleyerek kavuruyoruz. Kaynamış suyu ek ederek, mantımızı 15-20 dakika pişiriyoruz.
- Biraz sulu bırakıp dinlendiriyoruz. Bir kase yoğurdumuzu çırpıyoruz. Servis tabağına mantımızı koyuyoruz, üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt, sumak, nane ve pulbiber ile süsleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.