Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantı

Mantı
0
87

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
manti-19.jpg

Mantı Tanımı İçin Gereçler

  • 4 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 2 yumurta
  • Tuz
İç Harcı İçin
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
Pişirmek İçin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 litre sıcak su
  • 2 diş sarımsak
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri İçin
  • 1 kase yoğurt
  • Sumak
  • Nane
  • Pulbiber

Mantı Tanımı Yapılışı

  1. Geniş bir kabin içine unu koyun ortasını açın yumurtayı kırın, tuzu serpin ve suyu azar azar ek ederek yoğurun.
  2. Hamur ne çok kaskatı ne de çok yumuşak olmalıdır. Hamurdan bezeler yaparak hazır yufkadan daha kalın açın.
  3. Başka tarafta rendelenmiş soğan, kıyma, tuz, pulbiber, karabiber ile uygunca yoğurun. Hamuru kare kare kesip iç harcımızdan koyuyoruz.
  4. Hamura biçim vererek kapatın. Öbür tarafta tenceremizde tereyağ ve sıvı yağına rendelenmiş sarımsak ekleyerek karıştırıyoruz.
  5. Salçamızı ve baharatlarımızı ekleyerek kavuruyoruz. Kaynamış suyu ek ederek, mantımızı 15-20 dakika pişiriyoruz.
  6. Biraz sulu bırakıp dinlendiriyoruz. Bir kase yoğurdumuzu çırpıyoruz. Servis tabağına mantımızı koyuyoruz, üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt, sumak, nane ve pulbiber ile süsleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.
 
858,497Konular
982,562Mesajlar
30,303Kullanıcılar
ososkksSon üye
Üst Alt