Mantı Tanımı İçin Gereçler
- 1 yumurta
- Yaklaşık 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı kadar tuz
- 1 kuru soğan
- 250 gram kıyma
- 1 kase yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
- Kırmızı biber
- Sıvıyağ
Mantı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Su ve yumurtayı, tuzu kabın içine alın karıştırın unu azar azar katıp ele yapışmayan hamur yapıp üzerine streç sinema kapatıp 20 dakika dinlendirin.
- İç harcı için soğanı rendeleyip üzerine kıymayı katın bir ölçü kırmızı biber katıp yoğurun. Hamuru iki beze yapın.
- Hafif unlayarak istediğiniz incelikte açıp, kare kesip üzerine kıymadan minik kesimler koparıp koyun.
- Bu ortada tencereye su koyun kaynasın. Sonra hamuru birinci iki yandan uç kısımlarını sıkıp ortada birleştirin. Unlanmış tepside biriktirin.
- Kaynar suya atın yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Süzgeç e boşaltın üzerine rendelenmiş sarımsak ile yoğurdu karıştırıp, tuz ekleyip mantıya dökün.
- Sıvı yağı ısıtın içine kırmızı biber katıp biraz pişirin mantının üzerine dökelim. Ben bir kısmını tepsiyle buzluğa koydum sonra çıkarıp pişirdim.