Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantı

Mantı
0
34

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
manti.jpg

Mantı Tanımı İçin Gereçler

• 1 yumurta
  • Yaklaşık 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
İç Harcı İçin
  • 1 kuru soğan
  • 250 gram kıyma
Üzeri İçin
  • 1 kase yoğurt
  •  1-2 diş sarımsak
Sos İçin
  • Kırmızı biber
  • Sıvıyağ

Mantı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Su ve yumurtayı, tuzu kabın içine alın karıştırın unu azar azar katıp ele yapışmayan hamur yapıp üzerine streç sinema kapatıp 20 dakika dinlendirin.
  2. İç harcı için soğanı rendeleyip üzerine kıymayı katın bir ölçü kırmızı biber katıp yoğurun. Hamuru iki beze yapın.
  3. Hafif unlayarak istediğiniz incelikte açıp, kare kesip üzerine kıymadan minik kesimler koparıp koyun.
  4. Bu ortada tencereye su koyun kaynasın. Sonra hamuru birinci iki yandan uç kısımlarını sıkıp ortada birleştirin. Unlanmış tepside biriktirin.
  5. Kaynar suya atın yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Süzgeç e boşaltın üzerine rendelenmiş sarımsak ile yoğurdu karıştırıp, tuz ekleyip mantıya dökün.
  6. Sıvı yağı ısıtın içine kırmızı biber katıp biraz pişirin mantının üzerine dökelim. Ben bir kısmını tepsiyle buzluğa koydum sonra çıkarıp pişirdim.

858,496Konular
981,769Mesajlar
29,848Kullanıcılar
forexsaplarSon üye
Üst Alt