Mantı Tanımı İçin Materyaller
Hamur için :
- 1 kg un
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar su (1-2 bardak)
- 250-300 gram kıyma
- Az bir ölçüde karabiber
- Az bir ölçüde kimyon
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı salça
- Kuru nane
- Sarımsaklı yoğurt (1 kase)
Mantı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle hamurumuz, un ve tuzu bir yoğurma kabına alalım uygunca karıştıralım daha sonra yumurta ve suyu ekleyip hamurumuzu uygunca yoğuralım. Sert bir hamur elde edelim ve dinlenmeye bırakalım.
- Daha sonra iç harcımız için:Kıymayı bir kase içine alalım.
- Üzerine karabiber kimyon ince ince robota çekilmiş soğanı ve tuzu ekleyip yeterlice karıştıralım.
- Hamuru iki yahut üç bezeye bölüp üzerini bir bezle örtelim.
- Aldığımız birinci bezeyi hafif unlayarak ince bir halde açalım.
- Açtığımız hamuru kare formunda keselim ve her modül üzerine hazırladığımız iç harcından biraz ekleyelim ve dört ucunu birleştirip mantı formunu verelim.
- Hazırladığımız mantıları üzeri un serpilmiş tepsiye ek edelim ve doldukça buzdolabına kaldıralım.
- Tüm bezeleri yaptıktan sonra, kulanacağımız ölçüde mantıları alalım gerisini buzluğa atabilirsiniz.
- Ve kaynamış şu içerisine evvel bir iki kaşık sıvı yağ ( yapışmaması için) ve daha sonra mantıları koyalım on beş yirmi dkka pişirelim.
- Mantılar piştikten sonra süzgeç altına bir kap ekleyerek mantıları süzelim. Ben mantının piştiği suyu geri kullanıyorum.
- Tencerenin içine tereyağımızı ve salçamızı ekleyip kavuralım.
- Üzerine mantıları ve ayırdığımız sudan biraz üzerini geçecek kadar ek edelim, bir tatlı kaşığı tuz ek ederek kaynamaya bırakalım.
- Bu hal yapmak istemeyenler için mantıları süzdükten sonra direct tabağa alıp ve bir cezve içinde tereyağ tuz naneyi kavurup üzerine ek edebilir.
- Daha sonra üzerine isteğe nazaran sarımsaklı yoğurt ekleyebilirsiniz, afiyet olsun .