Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Hamurumuz için;
- 5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Aldığı kadar su
- 300 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- 2 kase yoğurt
- 4-5 diş sarımsak
- Tuz
- 50 gram tereyağı
- Pulbiber
- 1 yemek kaşığı salça
Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabımıza unumuzu eleyerek dökelim.
- Hamurumuzun ortasına havuz yapıp tuzumuzu döküp yumurtamızı kıralım.
- Orta kısımdan kenara doğru yavaş yavaş su ekleyerek hamurumuzu orta sertlikte olacak şekilde yoğuralım.
- Benim ölçülerimde 3 top hamur elde ettim biraz daha küçük açmak isteyenler 4 top hamur elde edebilirler.
- Hazırladığımız topları streçle örterek 15 dakika kadar dinlendirelim.
- Şimdi mantı içimizi hazırlayabiliriz…kıymamızı ince ince doğradığımız soğanlarımızla buluşturup üzerine tuz pulbiber ve karabiber ekleyip yoğuralım.
- Dinlenen hamurlarımızı orta kalınlıkta oklava ile açalım kare kare şeritler kesip ortalarına harcımızdan koyup kapatalım.
- Ocağa tenceremizi alalım yaklaşık 3 litre su ekleyip içerisine biraz sıvı yağ biraz tuz ekleyip kaynamaya bırakalım …. Bu esnada sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım.
- Kaynayan suyumuza mantılarımızı ekleyip 15 dakika pişirelim bu esnada tereyağımızı eritelim.
- İçerisine pul biber ekleyip kızartalım isteğe göre bir yemek kaşığı salça ekleyelim.
- Pişen mantımızı yoğurt ve sosla buluşturarak servise hazırlayabiliriz.
Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı