Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket dondurulmuş mantı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak (tercih ederseniz)
- 1 kase yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kadar sumak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket mantıyı sıcak su ile haşlıyoruz.
- Mantı haşlanırken diğer taraftan sosunu hazırlıyoruz.
- Bir tavaya tereyağını salçayı sıvı yağı alıp kavuruyoruz.
- Hazırlanan salça sosunu haşlanan mantının çok az bir miktar su kaldığı zaman üzerine ekliyoruz.
- 2-3 dk salçası ile birlikte de kavuralım.
- En son 1 kase yoğurda sarımsak rendeleyip karıştıralım.
- Hazır olan mantımızı tabağa alıp üzerine yoğurt koyalım.
- Nane ve sumak da ekleyip mantımızı servise sunalım. Afiyet olsun ????????????????????????????.