Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantı

Mantı
0
15

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
manti.jpg

Mantı Tarifi İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
İç harç için;
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Karabiber
  • Tuz
Pişirmek için;
  • Haşlamak için az tuzlu su
Üzeri için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Toz pul biber
  • Nane
  • Sarımsaklı yoğurt

Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur malzemelerini karıştıralım, orta sert özlü bir hamur elde edelim.
  2. Hamuru yarım saat dinlendirelim.
  3. 3 beze yapalım.
  4. Daha sonra her bir bezeyi oklava ile ne ince ne kalın olacak şekilde açalım.
  5. Nasıl dilerseniz o şekilde kesin, isterseniz mantı yapma kalıbı kullanabilirsiniz.
  6. Kıymaya ince doğradığımız soğanın suyunu bir tülbentle sıkıp posasını koyalım.
  7. Tuz ve pul biberide ekleyip karıştırın.
  8. Kesilen hamura kıymadan koyalım ve katlayalım.
  9. Hazır olan mantıları az tuzlu sıcak suda diriliği gidene kadar haşlayalım.
  10. Kevgir ile süzerek aldığımız mantının üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyelim.
  11. Minik bir tavada tereyağını kızdırıp toz pul biberden ekleyelim.
  12. Naneyi biz çiğden üzerine koyuyoruz. Siz tereyağının içinede atabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt