Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mantı

Mantı

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
manti.jpg

Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İçi için;
  • 300 gram kıyma
  • 1 büyük rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Pişirmek için;
  • 2 lt su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
  • 100 gram eritilmiş margarin
  • Bir kase sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir kabın içerisine tuz, yumurta, ılık suyu ve unu göz kararı koyarak ele yapışmayan hafif sert bir hamur elde edin.
  2. Hamuru yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamuru iki bezeye bölün. 10 dakika daha dinlendirin.
  3. Bir kabın içerisine rendelenmiş suyu sıkılmış soğanı, tuzu, kıymayı, karabiber ve kırmızı pul biberi koyup elinizle yoğurun.
  4. İlk bezemizi alıp açalım. Ne kalın ne çok ince olacak şekilde açalım.
  5. Bir bıçak ile önce düz sonra yan kesin. Yani kare şekiller çıkacak şekilde keselim.
  6. Mantının iç harcından her bir kare için yarım çay kaşığı kadar içten koyalım.
  7. Ve mantıların hepsinin ağzını kapatalım.
  8. Bir tencereye tuz ve 2 lt suyu koyun, ocağa alalım ve kaynayınca mantıları içine dökelim.
  9. Mantılar pişince kevgir ile suyunu süzüp borcama alalım.
  10. Bir tavada margarini eritin ve mantıların üzerine döküp karıştırın.
  11. Tabaklara servis edin ve üzerine sarımsaklı yoğurt ve pulbiber serpin.
Afiyet olsun.

Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt