Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 3,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Tuz – karabiber – pul biber
Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kabın içerisine un, yumurta, tuz ve suyumuzu alalım mantı hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Hamuru iyice yoğurduktan sonra üzerini örterek 15 dakika dinlendirelim.
- Hamur dinlenirken iç malzemesini hazırlayalım.
- Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, pul biber katıp yoğuralım buzdolabına kaldıralım.
- Dinlenen hamuru tezgaha alıp bir sürede bu şekilde yoğuralım.
- Hamuru 4 eşit parçaya bölelim.
- Bu ölçülerden 4 büyük yemek tabağı mantı çıkıyor.
- Hamuru bezeledikten sonra üzerini kapatıp 15 dakikada bu şekilde dinlenmeye bırakalım.
- İlk bezeyi bolca unlayıp açmaya başlayalım.
- Hamuru dinlendirdiğimiz için açılımı çok kolay oluyor.
- Kasnağın üst tarafını unlayalım bu sayede hamurumuz kasnaktan rahatça çıkacak.
- Birinci kat hamuru kasnağa serelim.
- İç malzemeyi elimizle biraz bastırarak peteklerin içerisine gelecek şekilde yerleştirelim.
- İkinci kat hamuru açmaya başlayalım.
- İkinci hamuru da kasnağa serelim.
- Oklava ile kasnağın üzerinden geçelim mantılarımızı birbirinden ayıralım.
- Mantılarımızı pişirelim.
- Pişen mantıları tabağa alalım üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim afiyett olsuunn .