Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yaklaşık 3,5 su bardağı un
- 250 gram kıyma
- 1 adet küçük kuru soğan
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 çorba kasesi yoğurt
- Tuz
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı mantının suyundan
Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu yoğuralım bu ölçüden 2 beze hamur çıkıyor.
- Yoğurma kabımızın içerisine yumurta, tuz, sıvı yağ ve suyu koyup karıştıralım azar azar un ilave ederek yoğuralım biraz sert bir hamur yoğuralım 2 bezeye bölelim üzerine poşet serip 15 dinlendirelim.
- Şimdide iç harcımızı hazırlayalım kıymayı uygun bir kap içerisine alalım üzerine baharatları ve soğanı rendeleyelim (Suyunu sıkalım) elimizle karıştıralım.
- Dinlenmiş olan hamurumuzun 1. Bezesin alıp oklava yardımıyla açarak büyültelim 1cm kalınlığında açalım mantı kesme bıçağıyla keselim içlerine kıyma harcı koyup önce 2 köşesinden sonra diğer 2 köşesini yapıştıralım.
- Büktüğümüz mantıların üzerine un serperek tepsi içerisine alalım. Tencereye 2_3 litre kadar su koyalım içerisine 1 tatlı kaşığı tuz atalım ocakta kaynamaya bırakalım.
- Su kaynayınca içerisine mantılarımızı dökelim pişene kadar arada karıştırarak kaynatalım.
- Bizde mantı pişerken sosumuzu hazırlayalım; tavamızın içerisine tereyağ ve sıvı yağ koyalım tereyağ eriyince salçalarını ve baharatlarını ekleyip salçanın çiğ kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Bir kepçe yardımı ile kaynayan mantı suyundan alıp salçanın üzerine dökelim bir iki karıştırıp sosumuzu ocaktan alalım.
- Çatalla mantıdan birtane alıp, pişmiş mi diye kontrol edelim piştiyse ocaktan alıp, suyunun birazını süzerek dökelim ve üzerine soğuk su koyalım ki fazlaca şişip hamur olmasın.
- Yoğurdu içinde sarımsağı soyup rendeleyelim az tuz ekleyip karıştıralım.
- Servis tabağına mantı koyalım üzerine sarımsaklı yoğur onun üzerinede salçalı sostan gezdirelim ve son olarak nane serperek yiyebiliriz. ???????? Afiyet olsun.