Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı mantı
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça + 1 çay bardağına yakın su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Nane
- Pulbiber
- Kekik
Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tencerenin içerisine şu koyalım, tuz ekleyelim. Kaynatalım.
- Kaynayan suya mantılarımızı koyup haşlayalım.Not : mantıları çabucak çıkarma imkanınız yok ise haşlanması bittikten sonra tencereye 2 su bardağı soğuk su ek ediniz. Soğuk su hamur olmalarını engelleyecektir.
- Haşlanan mantılarımızı bir tabağa çıkartalım.
- Ayrı bir kaseye sarımsakları rendeleyelim.
- İçerisine tuz,yoğurt koyup karıştıralım.
- Sıvı yağımızı bir tavaya alalım. Yağ ısınınca salçayı ekleyip kavuralım. Kavrulan salçamızın içerisine su ekleyelim bir taşım kaynatalım.
- Mantımızın üzerine yoğurdumuzu dökelim.
- Pişen salça sosumuzu da ekleyelim.Nane,kekik,pülbiber ile süsleyelim. Afiyet olsun.