Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantı

Mantı
0
36

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Mantı Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için:
  • 3 su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı dolusu tuz
  • Alabildiği kadar un (kontrollü eklenmelidir)
İç harcı:
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 küçük soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Pulbiber
  • Tuz
Üzeri için:
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kase yoğurt
  • Tuz
  • Sarımsak (isteğe göre)
  • Pulbiber

Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta, su ve öteki gereçler yoğurma kabına alınır ve un ek edildikten sonra güzelce orta sertlikte bir hamur elde edilir.
  2. 15 dakika dinlendirilir.
  3. Kıymalı harç hazırlanır. Bir tutam maydanoz ince ince kıyılır.
  4. Baharatlar da ek edildikten sonra bir kenara bırakılır.
  5. Bu ölçülerden beş tane küçük beze elde ediliyor.
  6. Bezeler tek tek açılır ve ince bir yufka elde edilir.
  7. Açılan yufkaların kalın olmamasına dikkat edilir.
  8. Açılan yufkalar kare kare kesilir.
  9. Ortasına kıymalı harçtan konur. Mantı biçimi verilir.
  10. Kaynamış tuzlu suda haşlanır.
  11. İsteğe nazaran sarımsaklı yoğurt ve kızgın tereyağı hazırlanır.
  12. Mantılar kaynar suda yaklaşık olarak 5-10 dakika (pişirme tercihinize nazaran ayarlayabilirsiniz) haşlandıktan sonra tabağa alınır.
  13. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı tereyağlı sos ek edilir. Servise hazır. Afiyet olsun.
Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Mantı Tanımı İçin Materyaller Mantı hamuru için 1 yumurtaKişi sayısına nazaran 100 ml ılık su ( ben 3 bardak kullandım. 5 yufka oldu)TuzAldığı kadar un (Sert bir hamur olmuyor yumuşak bir hamur olacak ) Kıyma harcı için 1 kilo az yağlı kıymaKuru soğanReyhanTuzİsteğe bağlı pul biber Yoğurtlu sos...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Yufka İle Pratik Soslu Mantı Tanımı İçin Malzemeler 4 adet yufka300 gram kıyma1 adet büyük soğan1 çay kaşığı karabiberTuz Sosu için; 1 yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı tuz3-4 yemek kaşığı suYoğurt İsteğe bağlı sarımsak Yufka İle Pratik Soslu Mantı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Muska Mantı Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yufka200 gram kıyma1 adet rendelenmiş soğanBir tutam kıyılmış maydanozTuz,karabiber Üzeri için: Sarımsaklı yoğurtTereyağ Muska Mantı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle bir kabın içine kıyma, soğan ,maydanoz ve baharatları ek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Yağ Mantısı (Videolu) Tanımı İçin Materyaller 4,5 su bardağı un1,5 su bardağı ılık su1 paket kuru maya1 çay bardağı sıvı yağ1,5 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı şeker İçi için; 250 gram kıyma1 orta uzunluk kuru soğanBir tutam maydanoz2 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuz Yağ Mantısı (Videolu)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Çok Kolay Kozalak Mantı Tanımı İçin Gereçler 3 adet yufka100 gram kıyma1 orta uzunluk kuru soğan1 yemek kaşığı salçaSıvı yağPul biberKarabiberTuz Çok Kolay Kozalak Mantı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Birinci olarak yufkaları 8 eşit kesime bölüyoruz. Her üçgeni pipetle çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
858,496Konular
981,641Mesajlar
29,725Kullanıcılar
Üst Alt