Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantılı Hanımağa Çorbası

Mantılı Hanımağa Çorbası

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
mantili-hanimaga-corbasi.jpg

Mantılı Hanımağa Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • Yarım su bardağından az fazla mantı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 7 su bardağı su (yada birazını tavuk yada et suyu çok daha lezzetli olacaktır. bulyonda olur)
  • Tuz, kırmızıbiber, pulbiber, nane

Mantılı Hanımağa Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bunun için birinci başta nohutumuzu haşlayalım. Bende haşlanmış vardı. Mercimeğimizide haşlayalım ve suyunu süzelim.
  2. Geniş bir tencereye sıvı yağını ekleyip yemeklik doğradığımız soğanı kavuralım.
  3. Salçaları ekleyip salçasında güzelce kavuralım.
  4. Daha sonra (ben bu sefer o denli yapmadım lakin siz yapın :)) nohutu ekleyip karıştıralım mercimeğide ekleyelim karıştıralım suyu ek edelim. Şayet az bi et suyunuz varsa daha da lezzetli olacaktır ben kullanmadım.
  5. Bu biçimde bi 10 dakika kaynasın.
  6. Daha sonra şehriye ve mantıkları ve baharatı ekleyin. Karıştırın. Ve kaynamaya bırakın.
  7. Altını birazcık kısıp bu biçimde bi 15 dakika daha kaynatın.
  8. Daha sonra çorba bi 5-10 dakika dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Mantılı Hanımağa Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Hanımağa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı haşlanmış nohut1 çay bardağı haşlanmış mercimek1 çay bardağı erişte1 çay bardağı tel şehriye1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan1 yemek kaşığı salça1,5 yemek kaşığı tereyağ1 su bardağı tavuk suyu4-5 su bardağı su2 diş ince doğranmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Hanımağa Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı tel şehriye1 çay bardağı erişte1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek1 su bardağı haşlanmış nohut1 adet orta uzunluk soğan1 yemek kaşığı domates salçası1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı terayağ5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Mantılı Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı mantı1 su bardağı haşlanmış nohut8 su bardağı su Terbiyesi için: 1,5 su bardağı yoğurt2 yemek kaşığı un1 adet yumurta sarısı1,5 tatlı kaşığı tuz Tereyağı sos için: 3 yemek kaşığı tereyağı2 diş sarımsak1,5 tatlı kaşığı nane1,5 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
164
Ekşili Mantılı Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 5 çorba kaşığı tarhana 1 bardak ılık suyla ıslanacak1 ufak kase hazır mantı1 çorba kaşığı tereyağı3 çorba kaşığı sıvı yağ1 çorba kaşığı salça3.5 su bardağı kaynar su1 tatlı kaşığı tuz1 diş sarımsak1 tatlı kaşığı naneYarım limon suyu Ekşili...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Mantılı Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Çorba için: 1 su bardağı haşlanmış nohut1 su bardağı mantı1,5 su bardağı yoğurt1 yumurta su2 yemek kaşığı unYaklaşık 8 su bardağı kadar su (Önce 7su bardağı koyun ne olur ne olmaz) Üzeri için: 3 yemek kaşığı tereyağı2 tatlı kaşığı kuru nane1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,323Kullanıcılar
furkan.xSon üye
Üst Alt