Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mantılı Yoğurt Çorbası

Mantılı Yoğurt Çorbası
0
156

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Mantılı Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mantı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 8 su bardağı su
Terbiyesi için:
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
Tereyağı sos için:
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 tatlı kaşığı nane
  • 1,5 tatlı kaşığı pulbiber

Mantılı Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Suyu tencereye koyup kaynamasını bekleyip nohut ve mantıyı tencereye ek edip orta ateşte hafif kaynatın.
  2. Terbiyesi için yoğurt,yumurta,tuz ve unu bir kaba alıp güzelce karıştırın.
  3. 2 kepçe mantının suyundan terbiyeye ekleyin tabi tıpkı anda karıştırın ki çorba kesilmesin.
  4. Karıştıra karıştıra kaynamasını bekleyin.
  5. Sos tenceresinde tereyağını eritip içine ezilmiş sarımsağı ek edip biraz kavurun .
  6. Nane ve pulbiberi de ek edip az daha kavurduktan sonra çorbaya ek edin.
  7. Birkaç tıp daha karıştırdıktan sonra çorbayı ocaktan alın.Afiyet olsun.
Mantılı Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Mantılı Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Çorba için: 1 su bardağı haşlanmış nohut1 su bardağı mantı1,5 su bardağı yoğurt1 yumurta su2 yemek kaşığı unYaklaşık 8 su bardağı kadar su (Önce 7su bardağı koyun ne olur ne olmaz) Üzeri için: 3 yemek kaşığı tereyağı2 tatlı kaşığı kuru nane1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Mantılı Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Materyaller 2 yemek kaşığı dolusunca tuzlu yoğurt1/4 (çeyrek) fincan pirinç4 su bardağı suNaneZeytinyağıYarım su bardağı mantı Mantılı Yoğurt Çorbası Tanımı Yapılışı Pirinç yıkanır tencereye konur. Öbür bütün materyaller sırasıyla tencereye konur. Mantı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Ekşili Mantılı Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 5 çorba kaşığı tarhana 1 bardak ılık suyla ıslanacak1 ufak kase hazır mantı1 çorba kaşığı tereyağı3 çorba kaşığı sıvı yağ1 çorba kaşığı salça3.5 su bardağı kaynar su1 tatlı kaşığı tuz1 diş sarımsak1 tatlı kaşığı naneYarım limon suyu Ekşili...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Mantılı Hanımağa Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı haşlanmış nohut1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek1 çay bardağı tel şehriyeYarım su bardağından az fazla mantı1 yemek kaşığı domates salçasıYarım yemek kaşığı biber salçası1 adet soğan3-4 yemek kaşığı sıvı yağ7 su bardağı su (yada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
209
Mantılı Sebzeli Bezelye Tanımı İçin Malzemeler 500 gram bezelye1 orta uzunluk patates1 adet havuçYarım tavuk göğsü1 adet soğan1 çay kaşığı sıvı yağ1 çorba kaşığı salça1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı toz biber1 ufak kase mantı1 çay kaşığı nane dileğe göreYeteri kadar kaynar su Mantılı Sebzeli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt