iltasyazilim
FD Üye
Mantolu Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet patlıcan
*2 kaşık zeytinyağı
*Kekik, nane, karabiber, tuz
Mantosu için;
*300 Gr kıyma (ben kuzu dana karışık kullanıyorum genelde)
*1 orta boy soğan
*2 diş sarımsak
*1 kaşık galeta unu
*karabiber, toz kırmızı biber, tuz
Mantolu Patlıcan Tarifi Yapılışı Öncelikle patlıcanları yıkayıp kuruttuktan sonra fırça yardımıyla üzerine sıvı yağ sürüp fırına veriyoruz Közlendiğinde (içi yumuşadığında ) alıp soyuyoruz ve soyduğumuz patlıcanları karnıyarık yapar gibi açıyoruz Yağ ,tuz ve baharatları karıştırıp bu karışımdan fırça yardımıyla patlıcanın her yerine sürüyoruz daha sonra (dilerseniz içine bi miktar kaşar peynir de rendeleyip koyabilirsiniz) Streç filme kıymadan alıp tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz, patlıcanı ortasına koyup streç filmi iki yandan kaldırıp birleştiriyoruz Bu şekilde sardığımız patlıcanları elimizle düzeltip fırın poşetine koyuyoruz İçerisine az miktarda kekik serpip fırına veriyoruz Üzeri kızarana kadar çevirmeden pişiriyoruz Dilerseniz üzerine domates sosuyla servis yapabilirsiniz
Önemli : patlıcan yağ ve baharatları sürmeniz yavan ve tatsız olmasını önler ve daha lezzetli kılar Fırın torbası da kıymanın sertleşmemesini sağlar Biz çok beğendik sizin de beğenmeniz dileğiyle afiyet olsun
*3 adet patlıcan
*2 kaşık zeytinyağı
*Kekik, nane, karabiber, tuz
Mantosu için;
*300 Gr kıyma (ben kuzu dana karışık kullanıyorum genelde)
*1 orta boy soğan
*2 diş sarımsak
*1 kaşık galeta unu
*karabiber, toz kırmızı biber, tuz
Mantolu Patlıcan Tarifi Yapılışı Öncelikle patlıcanları yıkayıp kuruttuktan sonra fırça yardımıyla üzerine sıvı yağ sürüp fırına veriyoruz Közlendiğinde (içi yumuşadığında ) alıp soyuyoruz ve soyduğumuz patlıcanları karnıyarık yapar gibi açıyoruz Yağ ,tuz ve baharatları karıştırıp bu karışımdan fırça yardımıyla patlıcanın her yerine sürüyoruz daha sonra (dilerseniz içine bi miktar kaşar peynir de rendeleyip koyabilirsiniz) Streç filme kıymadan alıp tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz, patlıcanı ortasına koyup streç filmi iki yandan kaldırıp birleştiriyoruz Bu şekilde sardığımız patlıcanları elimizle düzeltip fırın poşetine koyuyoruz İçerisine az miktarda kekik serpip fırına veriyoruz Üzeri kızarana kadar çevirmeden pişiriyoruz Dilerseniz üzerine domates sosuyla servis yapabilirsiniz
Önemli : patlıcan yağ ve baharatları sürmeniz yavan ve tatsız olmasını önler ve daha lezzetli kılar Fırın torbası da kıymanın sertleşmemesini sağlar Biz çok beğendik sizin de beğenmeniz dileğiyle afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.