Maraş Biber Turşusu Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo maraş biberi
- 1 baş sarımsak
- 4-5 adet limon tuzu
- 300 ml üzüm sirkesi
- 300 ml soğuk su
- 150 ml zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Maraş Biber Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sirke, zeytinyağı, su yayvan bir tencerede kaynatın.
- Limon tuzu, şeker ve tuzu ekleyin.
- Sarımsakları ince ince kıyın ekleyin.
- Biberleri uzun saplarını kesin, uç kısmına çentik atın.
- Biberleri 5 dk bu su ile haşladıktan sonra sıcakken kavanoza doldurun ve ağzını sıkı sıkı kapatıp bir bezin üzerine aksi çevirin.