![maras-tavasi-tarifinefis-lezzet.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/11/03/maras-tavasi-tarifinefis-lezzet.jpg)
Maraş Tavası Tarifi (Nefis Lezzet) İçin Malzemeler
- 500 gram kadar kuzu kuşbaşı (dana eti kullanır iseniz eti önceden az su ile 10dakika haşlayın suyu ile beraber tepsiye alın)
- 3 adet patlıcan
- 2 adet domates veya domates püresi
- 8 adet sivri biber,acı seviyorsanız 2 adet cin biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 6-7 iri diş sarımsak
- 10 adet arpacık soğan veya 1 büyük soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 parça kuyruk yağı (bu yağların hiç birini kullanmazsanız yarım çay bardağı sıvı yağ kullanabilirsiniz)
Maraş Tavası Tarifi (Nefis Lezzet) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce patlıcanları alacalı soyalım küçük küpler halinde doğrayarak tuzlu suyun içine bırakalım.Yemeği yapacağımız fırın kabına etleri alalım sarımsağı ince kıyalım . [*]Soğanları soyarak bütün halde ,domatesi ,biberleri yemeklik doğrayalım. [*]Patlıcanları tuzlu sudan alalım duru suya tutalım ve tepsimize alalım. Salçayı su ile açalım. [*]Üzerine dökelim. [*]2 yemek kaşığı sıvı yağı ,tuzunu ekleyip karıştıralım tepsiye yayalım. [*]Üzerine minik doğranmış olduğumuz kuyruk yağını ve tereyağını minik parçalar halinde tepsiye ilave edelim pişirme kağıdını ıslatıp sıkalım tepsinin üzerine kapatalım. [*]200 derecede ısınmış fırında yarım saat üstü kapalı pişirelim. [*]Tepsinin üzerinden pişirme kağıdını alalım. [*]Üstü açık şekilde yarım saat daha pişirmeye devam edelim (her fırının pişirme zamanı farklı olabilir ben 1 saatte pişirdim ) [*]Üstü istediğimiz gibi kızarınca yemeğimizi fırından alalım. Nefis maraş tavamız servise hazırdır. Yanın da pirinç pilavı ile şahane bir şekilde sunabilirsiniz.
Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Maraş Tavası Tarifi (Nefis Lezzet) Fotoğraflı Yapılışı