bilgisayarci
FD Üye
Mardin Midyat Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı midyat bulguru
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2.5 su bardağı su
Mardin Midyat Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvı yağı pilavlık tavamızın içerisine alıyoruz. Daha sonra midyat bulgurunu ilave edip 5 dakika kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan bulgurun içerisine tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıyoruz.
- Yaklaşık 2.5 su bardağı suyu ilave edip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Daha sonra üzerine kağıt havlu koyup demlenmeye bırakabilirsiniz (Ben tavuk but ile servis yaptım. Siz dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz) afiyet olsun ????????