Mardin Yöntemi Tavuklu Sarımsaklı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 400 gram tavuk
- 1 su bardağı mardin şehriyeli bulgur
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2.5 su bardağı sıcak su
- Maydanoz (isteğe bağlı)
- Tuz
Mardin Tarzı Tavuklu Sarımsaklı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavukları sıcak tavada kavuralım.
- Kavrulan tavukları tavadan alalım.
- Tavukları aldıktan sonra birebir tavaya sarımsaklarımızı rendeleyelim bir dakika kavuralım.
- Salçaları ekleyelim ve kavuralım.
- Bulguru tavaya ekleyelim.
- Suyunu döküp tuzunu ayarlayalım kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Pişen bulgur pilavına kavurduğumuz tavukları ve doğranmış maydanozu ekleyelim servis edelim.Afiyet olsun.