Mardin Usulü Tırşik Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kuzu kuşbaşı
- 6 adet patlıcan
- 8 adet domates
- 1 adet kırmızı biber
- 6 adet küçük soğan
- 10 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Sıvıyağ
Mardin Usulü Tırşik Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle etimizi kavurma sacına yada tenceremize alıp suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Sonrasında etimizin üzerine 1 fincan kadar sıvı yağ, soğan, sarımsak ve kırmızı biberimizi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Bu arada domateslerimizi doğrayıp kavrulan etimizin üzerine katıp kekik ve tuzu da ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
- Patlıcanlarımızı da ince uzun olacak şekilde doğrayıp ayrı bir tencerede kızartıyoruz.
- Kızaran patlıcanlarımızı da pişen domateslerimizin üzerine ekleyip karıştırıp son olarak da ocaktan alıp karabiberimizi serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun.