
Market Lavaşı İle Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler
- ️1/2 (yarım) kg kıyma
- ️1 adet kuru soğan
- ️3 adet sivri biber
- ️1 adet kırmızı kapya biber
- ️1 yemek kaşığı tereyağı
- ️1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- ️1 yemek kaşığı karışık salça
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️1 tatlı kaşığı pul biber
- ️1 su bardağı domates sosu
- ️1.5 su bardağı su
- ️10 adet lavaş
- Yoğurt
- Maydanoz
Market Lavaşı İle Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymayı kendi yağında suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuralım. ????
- Üzerine tereyağını ardından zeytinyağını ekleyelim. ????
- İnce kıyılmış kuru soğanı, biberleri de ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Sebzeler yumuşayınca üzerine pul biberi,salçayı ekleyelim ve salça kokusu kalmayana dek bir kaç dk daha kavuralım. ????
- Domates sosunu ekleyip özdeşleşince suyunu ve tuzunu ilave edip pişirelim. Hafif sulu kalsın. ????
- Ocaktan aldığımız üst harca lavaşları kıvırıp kenarlarını batıralım. ????
- Üzerine harçtan yayalım. ????
- Aynı işleme lavaşlar bitene dek üst üste koyarak devam edelim. ????
- Üzerine yoğurt döküp kıyılmış maydanozla süsleyip servis edelim. (ben 7 kat yaptım tarif 10 lavaş için yeterli)