teknolojiuzmani
FD Üye

Marmelatlı Kalpli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağ
- Veya margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı mısır nişastası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un ( gerekirse çok az ilave edilir)
- İstediğiniz bir marmelat
Marmelatlı Kalpli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri koyup iyice yoğurun azar azar un ilave ederek güzel bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Hamurun yarısını alıp yağlı kağıt üzerine koyun. Elle biraz ezip tekrar üzerine yağlı kağıt koyup merdane yardımı ile 1 santim kalınlığında ince bir hamur açın.
- Hamuru yuvarlak bir kalıpla kesin ve ortadan ikiye bölün.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
- Kalıpları eşit olarak kesmeye dikkat edin bir parçası altta bir parçası üstte olacak şekilde eşit bölün.
- Üst kısımların üzerine kalp kopat kesici aparatı ile 3 defa delin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık olarak 20 dakika çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
- Kurabiyeleri hemen almayın iyice soğuduktan sonra üst kısmına koyacağınız kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.
- Daha sonra alt parçasını alıp 1 çay kaşığı kadar marmelatı üzerine koyup diğer bir parçayı da üzerine kapatın. Ben bir kısmının üzerine pudra şekerini serpmedim.
Marmelatlı Kalpli Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı