Marmelatlı Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım limon suyu
- 200 gram tereyağ
- Kabartma tozu
- Ortasına mermelat
- Pudra şekeri
Marmelatlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri güzelce köpürtüyoruz.
- Sonra tereyağını ekliyoruz onu da karıştırdıktan sonra öbür materyalleri ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Evvelden yağlayıp hazırladığımız kek kalıbımıza kek harcının yarısını döküyoruz.
- Ortasına marmelat karışımından üç yemek kaşığı kadar koyuyoruz.
- Kalan kek harcını kalıba döküyoruz.
- 160° evvelce ısıtılmış fırında pişiriyoruz.