Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Marmelatlı Kurabiye

Marmelatlı Kurabiye
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
marmelatli-kurabiye-11.jpg

Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler


Hamuru İçin
  • 170 gram tereyağ yahut margarin (Oda ısısında yumuşamış olacak)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 vanilya
  • 4 su bardağı un (Bardak ölçü 200ml)
  • Yarım paket kabartma tozu
İç Dolgu
  • Çilek reçeli yahut marmelatı
Üzeri İçin
  • Pudra şekeri

Marmelatlı Kurabiye Tanımı Yapılışı

  1. Un hariç bütün materyal karıştırılır. Unu eleyerek ve denetimli formda ekleyin. 3 buçuk bardaktan sonra dikkatli kullanın unu. Yumuşak bir hamur olmalı.
  2. Yoğrulan hamurun üzerini kapatıp 10 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru 2 kesime ayırın.
  3. 2 adet fırın kağıdı ortasında bir kesimini merdane ne kalın nede çok ince olacak biçimde ile açın klasik su bardağı ile daireler kesin.
  4. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin. Artan hamurları tekrar yuvarlayıp tekrar tıpkı süreci yapın.
  5. Öteki kalan hamuru da birebir formda açıp tıpkı bardak ile kesin bir su şişesi kapağı ile hamurun ortasından yuvarlaklar kesin ve yeniden fırın kağıdı serilmiş tepsiye dikkatli bir biçimde dizin.
  6. Artan hamurları da tekrar yoğurun ve birebir süreci yapıp evvelden ısıtılmış 170 derece de 10 dakika pişirin.
Not: Benim fırınım 10 dakika da pişirdi siz fırınınıza nazaran pişirin. Dikkat edin kurabiyeleriniz pembeleşmeyecek kenarlardan hafif pembeleştiğini görünce çabucak çıkarın.
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt