Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- Yarım paket margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Ortası için (Erik marmelatı kullandım siz çikolata yahut dilediğiniz reçel çeşidini kullanabilirsiniz)
Marmelatlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için un hariç tüm materyalleri kaba alın elinizle güzelce karıştırın, azar azar un ek ederek kulak göğsü kıvamında hoş bir hamur elde edin.
- Hamurunuzu 15 dakika dolabınızda dinlendirdikten sonra yağlı kağıt üzerinde merdane yardımı ile bir kısmını açın ve form vermek için kalıbınızla kesin.
- Kestiğiniz hamurları yağlı kağıt serdiğiniz pişirme tepsinize alın ve evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
- Pişip soğuyan kurabiyelerinizin ortasına marmelatı sürün ve üzerini pudra şekeri ile süsleyin. Afiyet olsun ????.