Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağ yahut margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı kadar un( denetimli ekleyelim)
- Ben böğürtlen reçeli kullandım dilediğiniz reçel çikolata ve marmelat kullanabilirsiniz.
- Pudra şekeri
Marmelatlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumuşamış margarin ve pudra şekerini mikser ile çırpıyoruz.
- Yumurta ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Öbür gereçleri de ekleyip unu azar azar ek edip yoğurarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu iki modüle bölüp bir adedini iki yağlı kağıt ortasına koyup merdane yardımı ile açıyoruz.
- Kurabiyeyi iki kat yapacağımız için ince açmaya ihtimam gösterelim kalın olmasın.
- Biçim vereceğimiz kalıp ile halini verip fırın tepsimize diziyoruz.
- İkinci hamur içinde birebir formda yağlı kağıt ortasında açarak kurabiye kalıbı ile formunu verdikten sonra ortasını da yuvarlak bi aparatla açıyoruz.
- Fırın tepsimize diziyoruz.
- İki tepsiye de birebir adette kurabiye hazırlıyoruz ki alt üst eşit denk gelsin.
- Kurabiyeleri fansız fırında 175 derece de 20 dk kadar pişiriyoruz.
- Fırından alıp soğuyan kurabiyeleri ortası açık olanlara pudra şekeri serpeliyoruz.
- Deliksiz olanlara ise reçel sürüyoruz.
- Pudra şekeri serpilmiş olanları reçelli olanların üzerine kapatıyoruz.
- Bu formda hepsini yaptıktan sonra orta kısımlarından biraz daha reçel koyup servis edebiliriz. Katiyen bayılacaksınız????????.