teknolojiuzmani
FD Üye
Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 100 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 su bardağı un
- Erik marmelatı
- Pudra şekeri
Marmelatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Materyallerimizi güzelce yoğurma kabına alıp yoğurmaya başlıyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru 2 kesime bölüp, 2 yağlı kağıt ortasında merdane ile açıp fotoğraftaki üzere 2 farklı hal elde ediyoruz.
- Formların eşit sayıda olmasına dikkat ediyoruz.
- 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Ortasına erik marmelati kullandım. Siz de hangisi varsa onu kullanabilirsiniz.
- Üzerine pudra şekeri serpiyoruz.