elektronikci
FD Üye
Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- 1 su bardağı reçel
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
Marmelatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pudra şekeri ve margarin beyazlaşana kadar çırpılır.
- Diğer gereçler eklenip kulak göğsü kıvamında yumuşaklık elde edilir.
- Yoğrulup 20 dakika buzdolabında dinlendirilir.
- Şekil kısmında ise merdane yardımıyla açılır.
- Kalıp yardımıyla hal verilir. Kalp hali verilir.
- Üstü için öbür kalbin ortası kesilir.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15 dakika pişirilir.
- Marmelat ise bütün her şey pişirilir kıvam alınca altı kapatılır. Soğutulur.
- Pişen kurabiyelerin tam kısmına marmelat sürülür.
- Üst kısmı ise yapıştırmadan evvel pudra şekeri serpilir. Daha sonra birleştirilir.
Marmelatlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı