Marullu Kabak ve Havuç Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy kabak
- 2 adet orta boy havuç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı konserve mısır
- Yarım demet dereotu
- Yarım çay bardağı kırılmış ceviz
- 2 dal marul
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay bardağı yoğurt (Susuz yerinden)
- Tuz
Marullu Kabak ve Havuç Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakların ve havuçların kabuklarını soyup, rendeleyin.
- Sıvıyağını ve rendelenmiş sebzeleri tavada iyice pişirin.
- Derin bir kabın içerisine yoğurt, mısır, ince kıyılmış dereotu ve marul, kırılmış ceviz ve çok az tuz ekleyin.
- Biraz karıştırıp, pişen sebzeler soğuyunca ekleyin. Tekrar karıştırıp biraz buzdolabında bekletin.
- Yoğurt az gelirse biraz daha ekleyin, isterseniz üzerine pulbiberli sos yapabilirsiniz.
- Ayrıca marulsuz da güzel oluyor. Afiyet olsun.