nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Masa başında çalışanlar için perhiz listesi öneriler
Masa başında çalışanlar için diyet listesi önerileri masa başında çalışıyor iseniz bu diyeti uygulayabilirsiniz sizleri Masa başı çalışanları için özel perhiz listesi ile bırakıyoruz
Masa Başı Diyeti
Jurnal İhtiyaçlar
6 BIRIM EKMEK 2 BÖLÜM SEBZE 3 BIRIM ET 2 BÖLÜM MEYVE 1 BIRIM SÜT 1 BÖLÜM YOĞURT
Ekmek Değişimi
Ekmek 1 ince dilim 25 gr Tuzlu bisküvi 2 adet Tatlı bisküvi 2 adet Diet bisküvi 4 adet Etimek 2 adet Grissini 2adet Galeta 1adet Buğday unu çorbası 1 minik kase Mercimek unu çorbası 1 minik kase Tarhana çorbası 1 minik kase Şehriye çorbası 1 küçük kase Pirinç çorbası 1 ufak kase Calve çorba 1 poşet Pirinç pilavı 2 yemek kaşığı Bulgur pilavı 2 yemek kaşığı Makarna 2 yemek kaşığı Kuskus 2 yemek yemek kaşığı Erişte 2 yemek yemek kaşığı Patates 1 orta doruk Kestane 3 orta boy Patlamış mısır 1 su bardağı Haşlanmış mısır ½ orta doruk Yufka ¼ adet Leblebi 1 avuç Simit ¼ adet Yulaf ezmesi 15 yemek kaşığı Corn flakes 2 yemek kaşığı Müsli 2 yemek yemek kaşığı
Et Değişimi
1 KÖFTE DEĞIN ET: 30 GR Kuşbaşı 34 parça Biftek 1 ufak yükseklik Nuar 1 ince dilim Balık 1 yumbüy(60 gr) Tavuk 1 yumbüy(50 gr) Karaciğer 1 yumbüy Dil 1 ince dilim Böbrek 1 adet Beyin ½ kuzu beyni Salam 1 ince dilim Dana jambon 1 ince dilim Tavuk jambon 1 ince dilim Kokteyl sosis 1 adet Bayağı sosis ½ adet Yumurta 1 adet Istakoz 1 orta doruk Karides 5 orta boy Midye 5 adet Diyet ton ¼ kutu(160 grlık) Kuru fasülye 4 yemek kaşığı Nohut,barbunya 4 yemek kaşığı Mercimek 4 yemek kaşığı Soya fasulyesi iç bakla 4 yemek kaşığı Beyaz peynir 1 adet karper byk Dil peyniri 1 adet karper byk Kaşar peyniri ½ adet karper by Karper peyniri 1 adet Lor peyniri ½ Dere bardağı
Meyve Değişimi
Elma 1 ufak yükseklik Portakal 1 ufak doruk Mandalina 2 minik doruk Kayısı 3 adet Muz(yerli) 1 adet Muz(çikita) ½ adet İncir 1 adet Kiraz 12 adet Vişne 14 adet Greyfurt ½ ortaboy Üzüm 15 adet Yeni Dünya 6 adet Kırmızı erik 5 adet Yeşil erik 10 adet Çilek 12 adet Şeftali 1 küçük doruk Armut 1 küçük tepe Ayva ½ orta irtifa Nar ½ ufak yükseklik Kavun 1 ince dilim Karpuz 1 ince dilim Kivi 1 adet Ananas 1 ince dilim Avakado ½ orta tepe Kuru incir 1 adet Kuru kayısı 3 adet Kuru üzüm 1 yemek yemek kaşığı Kuru erik 4 adet Portakal suyu 1 akarsu bardağı Greyfurt suyu 1 nehir bardağı Nar suyu 1 çay bardağı Vişne suyu 1 dere bardağı Üzüm suyu ½ nehir bardağı Elma Suyu 1 dere bardağı Havuç suyu 15 dere bardağı
Sebze Değişimi
B Grubu Sebzeler: Kereviz,Havuç, Bakla, Bezelye, Pırasa, Enginar B grubu sebzeler 3 yemek kaşığı, düğer sebzeler 6 yemek yemek kaşığıdır *
Masa başında çalışanlar için diyet listesi önerileri masa başında çalışıyor iseniz bu diyeti uygulayabilirsiniz sizleri Masa başı çalışanları için özel perhiz listesi ile bırakıyoruz
Masa Başı Diyeti
Jurnal İhtiyaçlar
6 BIRIM EKMEK 2 BÖLÜM SEBZE 3 BIRIM ET 2 BÖLÜM MEYVE 1 BIRIM SÜT 1 BÖLÜM YOĞURT
Ekmek Değişimi
Ekmek 1 ince dilim 25 gr Tuzlu bisküvi 2 adet Tatlı bisküvi 2 adet Diet bisküvi 4 adet Etimek 2 adet Grissini 2adet Galeta 1adet Buğday unu çorbası 1 minik kase Mercimek unu çorbası 1 minik kase Tarhana çorbası 1 minik kase Şehriye çorbası 1 küçük kase Pirinç çorbası 1 ufak kase Calve çorba 1 poşet Pirinç pilavı 2 yemek kaşığı Bulgur pilavı 2 yemek kaşığı Makarna 2 yemek kaşığı Kuskus 2 yemek yemek kaşığı Erişte 2 yemek yemek kaşığı Patates 1 orta doruk Kestane 3 orta boy Patlamış mısır 1 su bardağı Haşlanmış mısır ½ orta doruk Yufka ¼ adet Leblebi 1 avuç Simit ¼ adet Yulaf ezmesi 15 yemek kaşığı Corn flakes 2 yemek kaşığı Müsli 2 yemek yemek kaşığı
Et Değişimi
1 KÖFTE DEĞIN ET: 30 GR Kuşbaşı 34 parça Biftek 1 ufak yükseklik Nuar 1 ince dilim Balık 1 yumbüy(60 gr) Tavuk 1 yumbüy(50 gr) Karaciğer 1 yumbüy Dil 1 ince dilim Böbrek 1 adet Beyin ½ kuzu beyni Salam 1 ince dilim Dana jambon 1 ince dilim Tavuk jambon 1 ince dilim Kokteyl sosis 1 adet Bayağı sosis ½ adet Yumurta 1 adet Istakoz 1 orta doruk Karides 5 orta boy Midye 5 adet Diyet ton ¼ kutu(160 grlık) Kuru fasülye 4 yemek kaşığı Nohut,barbunya 4 yemek kaşığı Mercimek 4 yemek kaşığı Soya fasulyesi iç bakla 4 yemek kaşığı Beyaz peynir 1 adet karper byk Dil peyniri 1 adet karper byk Kaşar peyniri ½ adet karper by Karper peyniri 1 adet Lor peyniri ½ Dere bardağı
Meyve Değişimi
Elma 1 ufak yükseklik Portakal 1 ufak doruk Mandalina 2 minik doruk Kayısı 3 adet Muz(yerli) 1 adet Muz(çikita) ½ adet İncir 1 adet Kiraz 12 adet Vişne 14 adet Greyfurt ½ ortaboy Üzüm 15 adet Yeni Dünya 6 adet Kırmızı erik 5 adet Yeşil erik 10 adet Çilek 12 adet Şeftali 1 küçük doruk Armut 1 küçük tepe Ayva ½ orta irtifa Nar ½ ufak yükseklik Kavun 1 ince dilim Karpuz 1 ince dilim Kivi 1 adet Ananas 1 ince dilim Avakado ½ orta tepe Kuru incir 1 adet Kuru kayısı 3 adet Kuru üzüm 1 yemek yemek kaşığı Kuru erik 4 adet Portakal suyu 1 akarsu bardağı Greyfurt suyu 1 nehir bardağı Nar suyu 1 çay bardağı Vişne suyu 1 dere bardağı Üzüm suyu ½ nehir bardağı Elma Suyu 1 dere bardağı Havuç suyu 15 dere bardağı
Sebze Değişimi
B Grubu Sebzeler: Kereviz,Havuç, Bakla, Bezelye, Pırasa, Enginar B grubu sebzeler 3 yemek kaşığı, düğer sebzeler 6 yemek yemek kaşığıdır *