Mavi Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı mavi haşhaş
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Ceviz, hindistan cevizi, haşhaş, şekerlemeler vs. tercihe göre değişebilir.
Mavi Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbeti yapıyoruz ki keki pişene kadar şerbeti soğumaya başlasın. Şeker ve suyu bir tencereye koyup karıştırıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başlayınca yarım limon koyuyoruz ve 10 dk orta ateşte kaynatıp, ocağın altını kapatıyoruz.
- Keki için önce yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Daha sonra un ve kabartma tozu da hariç tüm malzemeleride ekleyip çırpıyoruz.
- Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyip, biraz çırpıyoruz.
- Önceden yağlanmış olan tepsimize, hamur karışımımızı döküyoruz.
- Soğuk fırına tepsimizi koyalım, 180 derecede altı üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
- Keki piştikten sonra fırından çıkaralım ve soğumaya bırakalım.
- Şerbet ve kek soğuğa yakın olduktan sonra bir kepçe yardımıyla şerbetten alarak kekin üzerine ve yer yerine gelecek şekilde döküyoruz.
- Şerbetlenen revani iyice soğuduktan sonra, krem şantisini hazırlıyoruz. 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı süt ile iyice çırpıyoruz. Daha sonra hazır olan kremşantiyi dolaba kaldıralım. Revani iyice dinlendikten sonra ve krem şantide iyice donduktan sonra, revanimizin üzerine kremşantiyi bir spatula yardımıyla yayıyoruz.
- En üstüne, ceviz, haşhaş, hindistan cevizi, şekerlemeler vs. İstediğimiz süslerle süslüyoruz. Afiyet olsun .