teknolojiuzmani
FD Üye

Mavi Haşhaşlı Şerbetli Kremşantili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı haşhaş
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 1 adet vanilin
- 1,5 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- Biraz ceviz ( konulmayadabilir)
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket kremşanti
- 1 çay bardağı süt (çırpın hazır olsun)
Mavi Haşhaşlı Şerbetli Kremşantili Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbet için. 2 su bardağı suya 1,5 su bardağı şeker koyup kaynatın.
- Öncelikle yumurta ve şekeri çırpın.
- Daha sonra sıvı malzemeleri ekleyin. Un ve diğer malzemeleri katın. Kıvamı ne cıvık ne katı olacak şekilde.
- Tepsinizi yağlayın ve hamuru dökün.
- 170 derecede kırk dk kontrollü pişirin üzeri ve altı kızarınca çıkarın.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra bekleyen ılıyan şerbetinizi dökün.
- Soğuduktan sonra çırptığınız kremşantiyi üzerine sürün.
- Hindistan cevizi ile süsleyin afiyet olsunn. Çıtır çıtır lezzetli bir tadı var. .