elektronikci
FD Üye

Mavi Haşhaşlı Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 1,5 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 2 paket krem şanti
- Hindistan cevizi
- Toz antep fıstığı
Mavi Haşhaşlı Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker ve yumurtayı beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpıyoruz.
- Ardından sırasıyla süt, sıvı yağ karıştırarak ekliyoruz.
- Daha sonra irmik, haşhaş, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpıyoruz.
- Yağlanmış tepsiye döküyoruz 180° derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- 2 paket kremşantiyi 1,5 su bardağı soğuk süt ile çırpıyoruz ve dolapta bekletiyoruz.
- Şerbetimizi ocağa alıp kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan alıyoruz.
- Fırından çıkardığımız kek ılıyınca hazırlanmış şerbeti 3 dk havalandırıp sıcakken döküyoruz.
- Soğuduktan sonra da krem şantiyi sürüyoruz ve siz istediğiniz üzere süsleyebilirisiniz. ????
Mavi Haşhaşlı Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı