Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mayalı Çörek

Mayalı Çörek
0
77

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
mayali-corek.jpg

Mayalı Çörek Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardagı ılık süt
  • 1 su bardagı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta (1 adedinin sarısı ayrılır üzerine sürmek için)
  • Aldıgı kadar un 600-700 gr
  • Ortasına sürmek için 175 gram tereyağ

Mayalı Çörek Tanımı Yapılışı

  1. Un haric başka gereçler karıstırılır.
  2. Unu yavas yavas eklenip ele yapismayan yumusak bir hamur haline gelene kadar enaz 5 dk yogrulur.
  3. 1sa mayalanması beklenir.
  4. Mayalanan tezgaha alınıp 8 esit modüle bölünür. Her modül yemek tabağı büyüklüğünde merdane ile acılır.
  5. Bir büyük yemek tabağına birinci actıgımız hamuru koyup üzerine yumusamis tereyağından bir kesim elimizle sürüp üzerine 2. Açtıgımız hamuru koyalım.
  6. Bu formda tüm hamurların ortasına tereyağ sürerek üstüste koyalım. Bunlarin üzerine pak bir poset gecirip buzdolabında 30-40dk bekletin.
  7. Sonra tabaktaki hamuru tezgaha alın merdane ve elinizi kullanarak çok bastırmadan fırın tepsi büyüklüğünde genisletin.
  8. Üzerine yumurta sarısı ve 1 yemek kasığı süt karısımından sürüp catalla form verip birkac yerinden delip, üzerine susam yahut cörekotu dökün. 20 dk daha busekilde tepside mayalansın.
  9. 190 derece evvelden ısıtılmıs fırında en alt kısımda 25 dk kızarana kadar pişirin.
  10. Tel tel cöreginizi biraz ılıdığında makasla kesip servis edebirsiniz. Afiyet olsun.
 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,143Kullanıcılar
XmaxdSon üye
Üst Alt