![mayali-corek.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/21/mayali-corek.jpg)
Mayalı Çörek Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardagı ılık süt
- 1 su bardagı ılık su
- 1 yemek kaşığı toz maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 silme tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta (1 adedinin sarısı ayrılır üzerine sürmek için)
- Aldıgı kadar un 600-700 gr
- Ortasına sürmek için 175 gram tereyağ
Mayalı Çörek Tanımı Yapılışı
- Un haric başka gereçler karıstırılır.
- Unu yavas yavas eklenip ele yapismayan yumusak bir hamur haline gelene kadar enaz 5 dk yogrulur.
- 1sa mayalanması beklenir.
- Mayalanan tezgaha alınıp 8 esit modüle bölünür. Her modül yemek tabağı büyüklüğünde merdane ile acılır.
- Bir büyük yemek tabağına birinci actıgımız hamuru koyup üzerine yumusamis tereyağından bir kesim elimizle sürüp üzerine 2. Açtıgımız hamuru koyalım.
- Bu formda tüm hamurların ortasına tereyağ sürerek üstüste koyalım. Bunlarin üzerine pak bir poset gecirip buzdolabında 30-40dk bekletin.
- Sonra tabaktaki hamuru tezgaha alın merdane ve elinizi kullanarak çok bastırmadan fırın tepsi büyüklüğünde genisletin.
- Üzerine yumurta sarısı ve 1 yemek kasığı süt karısımından sürüp catalla form verip birkac yerinden delip, üzerine susam yahut cörekotu dökün. 20 dk daha busekilde tepside mayalansın.
- 190 derece evvelden ısıtılmıs fırında en alt kısımda 25 dk kızarana kadar pişirin.
- Tel tel cöreginizi biraz ılıdığında makasla kesip servis edebirsiniz. Afiyet olsun.