Mayalı Eski Anne Pişisi Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya yahut 1/2 (yarım) paket yaş maya
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 4 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Mayalı Eski Anne Pişisi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına ılık suyu ve mayayı alıp karıştıralım. Çabucak tuz ve şekeri de ekleyip karıştırarak onları da eritelim tıpkı anda.
- Daha sonra unu bardak bardak koyarak her ek ettiğimizde karıştıralım ve son bardak unu ek ettikten sonra ele yapışan bir hamur elde etmiş olacağız.
- Elimize yapışan hamuru temizleyip yıkayıp kurutalım ellerimizi. Daha sonra sıvı yağı hamurumuza ekleyelim, o yağ hamurumuzu toparlayacaktır. Sonradan hamuru toparlamak için un ek etmeyin o yüzden.
- Yaklaşık 45 dakika mayalanma yetiyor. Mayaladıktan sonra pişi hamurumuz elimize yapışmasın diye ufak bir kaseye çok az sıvı yap alalım.
- Elimizi hafif yağlayarak hamurla çok oynamadan avucumuzda hamuru açalım ve ortasına da delik açalım. Tercihen üzerine susam da koyabilirsiniz yağa atmadan evvel. Kızgın yağda hamurumuzu pişirelim???? Afiyet olsuuun????