Mayalı Üzere Yumuşacık Mayasız Poğaça (Bu Tanımdan Şaşmayın) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt,
- 1 çay bardağı sıvı yağı,
- 2 adet yumurta akı (Sarıları üzeri için)
- 50 gram oda sıcaklığında bekletilmiş yumuşamış tereyağı yada margarin,
- 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 2 yemek kaşığı dolusu toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 yada 2 paket kabartma tozu
- 6 su bardağı kadar un (Kontrollü ekleyin hamur hafif ele yapışacak kıvamda olacak)
Mayalı Üzere Yumuşacık Mayasız Poğaça (Bu Tanımdan Şaşmayın) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir kaba sütü, sıvı yağını, yumurta akını, tereyağını ve toz şekeri koyup, karıştıralım. En son unu yavaş yavaş denetimli bir biçimde ekleyip, kabartma tozunu ve tuzunu koyup, bir hoş yoğuralım.
- Hamur uygun kıvama pürüzsüz gelene kadar yoğuralım ve hamurdan eşit bezeler alarak çay tabağı büyüklüğünde açıp, iç harcını koyup ağzını kapatıp yada yuvarlak form yapabilirsiniz nasıl isterseniz o denli yapabilirsiniz.
- Yağlı kağıt serilmiş yada hafif yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe nazaran susam ve çörek otu serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında denetimli olarak pişirin.
- Pişen poğaçaları fırından çıkarıp birinci sıcaklığı geçtikten sonra afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bir sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????.