Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mayalı Hamur (Kahvaltılık Bazlama)

Mayalı Hamur (Kahvaltılık Bazlama)
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
mayali-hamur-kahvaltilik-bazlama.jpg

Mayalı Hamur (Kahvaltılık Bazlama) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo un
  • Kuru hamur mayası
  • 1 yemek kaşığı silme tuz
  • Alabildiğince su

Mayalı Hamur (Kahvaltılık Bazlama) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bir gece evvelden bütün materyalleri derin bir kapta yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  2. Hazır hale gelen hamur üzeri kapatılarak dinlenmeye bırakılır.
  3. Hazır olan hamur göz kararı istenilen ölçüde alındıktan sonra avuç ortasında yuvarlanır ve unlanmış bir tepside bekletilir….
  4. Sonradan oklava yardımıyla açılan hamurumuz ocakta ısıtılan tavaya konularak pişirilir …., hem kolay hem enfes yumuşaklık ile sabah kahvaltılarında ve her öğünde yenilebilir ekmeğimiz denemeye kıymet diyerek afiyet olsun diyelim. Sıhhatle, lezzetle afiyetle kalın ????.
 
858,493Konular
981,562Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt