Mayalı Hamur (Kahvaltılık Bazlama) Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo un
- Kuru hamur mayası
- 1 yemek kaşığı silme tuz
- Alabildiğince su
Mayalı Hamur (Kahvaltılık Bazlama) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir gece evvelden bütün materyalleri derin bir kapta yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Hazır hale gelen hamur üzeri kapatılarak dinlenmeye bırakılır.
- Hazır olan hamur göz kararı istenilen ölçüde alındıktan sonra avuç ortasında yuvarlanır ve unlanmış bir tepside bekletilir….
- Sonradan oklava yardımıyla açılan hamurumuz ocakta ısıtılan tavaya konularak pişirilir …., hem kolay hem enfes yumuşaklık ile sabah kahvaltılarında ve her öğünde yenilebilir ekmeğimiz denemeye kıymet diyerek afiyet olsun diyelim. Sıhhatle, lezzetle afiyetle kalın ????.