teknolojiuzmani
FD Üye

Mayalı Hamurdan Yağlama (Mükemmel Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 300 gram kıyma
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 kaşık domates püresi
- 1 kaşık domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı nane
- 2 su bardak su ( sıcak)
Mayalı Hamurdan Yağlama (Mükemmel Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 1 bardak ılık süte mayayı koyup şeker ve tuzu ilave edin.
- Mayayı karıştırarak çözülmesini sağlayın başka bir kaba önce 2 bardak unu koyun.
- 1 yumurtayı koyun çözülen mayayı yavaş yavaş ilave edin kalan unu da kontrollü olarak ekliyerek yoğurun ne çok yumuşak ne çok sert olsun ele yapışmayacak hale gelince üzerini streç filmle kapatıp sıcak durması için sofra bezi örtün yarım saat bekletin kabarsın.
- İç harcını hazırlayalım bu arada tavaya önce küçük küçük doğradığımız soğanı biberi koyup biraz öldürelim kıymayı ekleyip birazdaha kavuruyoruz.
- Domates ve püreyi salçayı ekleyip biraz pişirelim.
- Daha sonra sıcak suyu döküp altını iyice kısalım ( suyu çok çekerse su ilave edebilirsiniz tuzunuda ayarlayıp dinlendirelim.
- Kabaran hamurumuzun havasını alıp yumurta büyüklüğünde parçalara bölelim.
- Üzerlerine un serpip tek tek açalım bir yandan tavayı ocağa alıp ısıtalım.
- Bütün bezeleri açtıktan sonrada yapabilirsiniz ben bir yandan pişirip bir yandan açtım tavada önlü arkalı bazlama gibi pişiriyoruz.
- Bir yandan da sosumuzu kısık ateşte tutuyoruz.
- Pişen lavaşların üzerine sostan sürerek lavaşlar bitene kadar tekrar ediyoruz.
- En üste kalan malzemeyi güzelce döküp kesiyoruz ister yoğurt la ister sade sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun ????.