Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mayalı Hamurdan Yağlama (Mükemmel Lezzet)

Mayalı Hamurdan Yağlama (Mükemmel Lezzet)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
mayali-hamurdan-yaglama-mukemmel-lezzet.jpg

Mayalı Hamurdan Yağlama (Mükemmel Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler


Hamur için
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
İç harcı
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 kaşık domates püresi
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 2 su bardak su ( sıcak)
Not: ölçüleri 2 katına çıkatıp daha fazla yapabilirsiniz biz 2 kişiyiz o yüzden az yaptım


Mayalı Hamurdan Yağlama (Mükemmel Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle 1 bardak ılık süte mayayı koyup şeker ve tuzu ilave edin.
  2. Mayayı karıştırarak çözülmesini sağlayın başka bir kaba önce 2 bardak unu koyun.
  3. 1 yumurtayı koyun çözülen mayayı yavaş yavaş ilave edin kalan unu da kontrollü olarak ekliyerek yoğurun ne çok yumuşak ne çok sert olsun ele yapışmayacak hale gelince üzerini streç filmle kapatıp sıcak durması için sofra bezi örtün yarım saat bekletin kabarsın.
  4. İç harcını hazırlayalım bu arada tavaya önce küçük küçük doğradığımız soğanı biberi koyup biraz öldürelim kıymayı ekleyip birazdaha kavuruyoruz.
  5. Domates ve püreyi salçayı ekleyip biraz pişirelim.
  6. Daha sonra sıcak suyu döküp altını iyice kısalım ( suyu çok çekerse su ilave edebilirsiniz tuzunuda ayarlayıp dinlendirelim.
  7. Kabaran hamurumuzun havasını alıp yumurta büyüklüğünde parçalara bölelim.
  8. Üzerlerine un serpip tek tek açalım bir yandan tavayı ocağa alıp ısıtalım.
  9. Bütün bezeleri açtıktan sonrada yapabilirsiniz ben bir yandan pişirip bir yandan açtım tavada önlü arkalı bazlama gibi pişiriyoruz.
  10. Bir yandan da sosumuzu kısık ateşte tutuyoruz.
  11. Pişen lavaşların üzerine sostan sürerek lavaşlar bitene kadar tekrar ediyoruz.
  12. En üste kalan malzemeyi güzelce döküp kesiyoruz ister yoğurt la ister sade sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun ????.
Mayalı Hamurdan Yağlama (Mükemmel Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,570Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt