Mayalı Kek Harcı İle Tıpkı Kalıpta Sade Ve Kakaolu Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 2-2, 5 su bardağı un ( denetimli ekleyin)
- 1 paket pakmaya mayalı kek harcı ( ben bunu kullandım şayet kullanmayacaksanız 2 kabartma tozu -1 paket vanilya kullanın)
- 1 yemek kaşığı kakao
- İsteğe nazaran (damla çikolata ve meyve parçaları)( ben pakmaya meyve modülleri ve damla çikolata kullandım )
Mayalı Kek Harcı İle Birebir Kalıpta Sade Ve Kakaolu Kek Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve şekeri uygunca beyazlaşana kadar çırpalım.
- Üzerine sütü sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
- Üzerine unu mayalı kek harcını koyalım karıştıralım ( unu yavaş yavaş ekleyiniz yumurta boyutuna bardak boyutuna nazaran değişkenlik gösterebilir, bir de pakmaya mayalı kek harcı kullanmayacaksanız bu esnada unun üzerine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin).
- Kek harcımızın yarısını diğer bir kaba ayıralım ve ona kakao ekleyip karıştıralım (kakaolu kısım çok katı olursa 1-2 yemek kaşığı civarı süt ilavesiyle kıvam ayarlayabilirsiniz).
- Kek kalıbına ikisini birlikte birini bir taraftan birini bir taraftan olacak halde tıpkı vakitte kek harcımızı boşaltalım.
- Üzerine isteğe nazaran beyaz kısma meyve kesimlerini.
- Kakaolu kısma damla çikolatayı ekleyip üzerinden çok az karıştırıp ısınmamış soğuk olan fırına koyup evvel 180 dereceye açıp 15 dk daha sonra 150 dereceye düşürüp 25 dk kadar pişirelim.