Mayalı Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 ,5 su bardağı ılık
- Süt
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 8-9 bardak un
- Siyah zeytin çekirdeği alınmış şekilde
- Beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı
- Çok az miktarda tuz
Mayalı Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak maya, şeker ve ılık süt aktifleşmesi için bir kaba alınıp, karıştırılır ve mayanın aktifleşmesi için ağzı kapalı bir kapta bekletilir.
- Yumurtanın beyazı, sıvı yağ, ılık su, mayalı karışım tuz ve un koyularak hafif ele yapışan bir hamur elde edilir.
- Hamurumuzu güzelce toparlıyoruz yoğuruyoruz. Ben temiz bir tezgahta yoğurdum. Ele yapışan bir hamur olsun ki puf puf kabaran ,ağızda dağılan yumuşak sünger gibi poğaçalar elde edelim.
- Yoğurdumuz hamurumuzu streçleyelim üzerine de bezle saralım ve 1,5 saat kadar sıcak bir yerde mayalamaya bırakalım.
- Not: Mayalama süresini ne kadar uzun tutarsak bir o kadar güzel kabaran poğaçalarımız olacak.
- Mayalanan hamurun havasını aldıktan sonra istenilen büyüklükte kopartıp istediğimiz şekli verebiliriz. İdeal olan büyüklük mandalina kadar olandır.
- Ben mandalina büyüklüğü kadar hamurlar oluşturdum ve şerit poğaça şekli verip, üstüne yumurta sarılarını sürüp, önceden ısıtılmış 170 derece alt üst ayarında 20-25 dakika kadar pişirdim.
- Her fırının pişirme süresi farklıdır benim fırınımda ortalama bu sürelerde pişti.
- Çok pişirirseniz poğaçalarınız kurur ve lezzetli olmaz. En ideali kurutmadan altı ve üstü yeteri kadar piştiğinde fırını kapatmaktır.
- İlk sıcaklığı çıkan poğaçaları gönül rahatlığıyla sevenlerinize ikram edebilirsiniz. Şimdiden deneyecek olan arkadaşlarıma afiyet ???? olsun ????